Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Κοπή πρωτοχρονιατικής πίτας και βράβευση μικρών σκακιστών της Ευβοϊκής Ένωσις Σκακιστών



Σε μία όμορφη συγκέντρωση με μικρούς και μεγάλους σκακιστές στο χώρο της, έκοψε η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και βράβευσε τους μικρούς σκακιστές της που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε.
Ο πρόεδρος της Ε.Ε.Σ. Παναγιώτης Γιαννούτσος αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε, η οποία ήταν ιδιαίτερα καλή για το σύλλογο τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Σε ομαδικό επίπεδο η Ε.Ε.Σ. κατέλαβε την τρίτη θέση στον τρίτο όμιλο του κυπέλλου «Σπύρος Μπίκος» Αττικής επί συνόλου 47 ομάδων και την πρώτη θέση στην Α2 κατηγορία του πρωταθλήματος Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Διοργάνωσε δύο ανοιχτά τουρνουά, στα οποία έλαβαν μέρος περίπου 20 αθλητές στο καθένα, δύο σχολικούς αγώνες στα δημοτικά σχολεία Ν. Λαμψάκου και Αφρατίου σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και μία φιλική συνάντηση με τη σχολή ΠΕΤΡΟΣΙΑΝ της Μόσχας.

Σε ατομικό επίπεδο, ο εθνικός μετρ και μέλος της Ε.Ε.Σ. Κώστας Νικολαΐδης κατέλαβε στο Διεθνές τουρνουά του Γιβραλτάρ την δεύτερη θέση στην κατηγορία για παίκτες μέχρι 2200 ΕΛΟ και έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκάκι που διεξήχθη στην Πολωνία.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επιτυχία της μικρής σκακίστριας της Ε.Ε.Σ. Μαριτίνας Μακρή, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση κοριτσιού Α’ Δημοτικού στο σχολικό πρωτάθλημα Ν. Ευβοίας, αλλά και την τρίτη θέση κοριτσιού Α’ Δημοτικού στο 25ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2013 και για τις επιδόσεις της αυτές βραβεύθηκε από την Ε.Ε.Σ.

Βραβεύθηκαν επίσης οι παρακάτω μικροί σκακιστές:
• Αλμαλή Σοφία (1η γενικής κατάταξης και 1ο κορίτσι στα νήπια στο σχολικό πρωτάθλημα Ν. Ευβοίας).
• Σταγάκης Κωνσταντίνος (1ος γενικής κατάταξης Α’ Δημοτικού στο σχολικό πρωτάθλημα Ν. Ευβοίας).
• Τσότρας Ιωάννης (1ος γενικής κατάταξης Δ’ Δημοτικού στο σχολικό πρωτάθλημα Ν. Ευβοίας).
• Λουκόπουλος Παναγιώτης (1ος γενικής κατάταξης Ε’ Δημοτικού στο σχολικό πρωτάθλημα Ν. Ευβοίας).
• Σόλιας Πέτρος (2ος γενικής κατάταξης Δ’ Δημοτικού στο σχολικό πρωτάθλημα Ν. Ευβοίας).
• Σόλιας Πέτρος, Μπαντίδος Μάριος, Παπαγωργίου Παναγιώτης και Μπέλλου Ναζαρέτα (3η θέση στο ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα Ν. Ευβοίας).
• Μπερμπάτης Αντώνης για την σημαντική συμμετοχή του με νίκες τόσο στο κύπελλο «Σπύρος Μπίκος», όσο και στο πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
Τα δύο φλουριά της πίτας κέρδισαν οι μικροί Αντώνης Μπερμπάτης και ο Ξενοφών Νάτσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: